NOVEDADES
NOVEDADES

Els sectors privat i públic buscaran solucions per afrontar els reptes de mobilitat a les àrees metropolitanes, amb experts d´arreu del món


El Palau Macaya de "la Caixa" amb la col·laboració de l’associació Smart Space (impulsada per AEBALL), l’IESE Business School i l'Àrea Metropolitana de Barcelona posen en marxa la segona part del Cicle Estratègic "Col·laboració Publicoprivada en un entorn metropolità eficient i sostenible". Sota el títol “El repte de la Mobilitat a les àrees metropolitanes”, es donaran a conèixer les millors solucions pel greu problema que suposa la mobilitat metropolitana, que afecta greument la sostenibilitat i la qualitat de vida de les persones.

A l’esdeveniment, que tindrà lloc el proper 20 de gener al Palau Macaya de Barcelona, es tractarà el problema de la mobilitat des del repte de la sostenibilitat, i també l’impacte de la mobilitat relacionada amb els Polígons d’Activitat Econòmica, que afecta a les àrees metropolitanes, amb l’objecte d’apuntar bones pràctiques, estratègies i solucions Smart.

Obert a metròpolis, ciutadans/es, empreses i entitats interessades, l’acte comptarà amb un panel d’experts tant del sector públic com privat. La conferència es dividirà en dues taules: a la primera, "Per una mobilitat metropolitana sostenible", intervindran Isidre Gavín, secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Joan M. Bigas, director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); Alfonso Gil, tinent d’alcalde delegat de l’Àrea de Mobilitat i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Bilbao; Mati Raamat, representant del Govern de Tartu (Estònia) i del projecte europeu MOMA (Mobility Management for Business and Industrial Zones).

A la segona taula, "Per una mobilitat metropolitana Smart", es comptarà amb Laia Garriga, responsable de Desenvolupament de Negoci Ferroviari, Mobilitat i Logística del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat); Xavier Serra, director de Tecnologia i Innovació d’Abertis Autopistes; Angel López, director d’estratègies de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i Membre del CityClub del Projecte l’EIT Urban Mobility; Carles Rivera, coordinador gerent del Pacte Industrial Regió Metropolitana de Barcelona; i Koldo Berasategui, expert en Mobilitat Urbana d’IDOM.

Un cop finalitzat l’acte, es realitzarà un seminari restringit on, partint de la síntesi de la conferència, es treballarà amb diferents experts les línies estratègiques i accions que en resultin.

El cicle finalitzarà el 26 de març del 2020 amb la presentació de les conclusions derivades de les anteriors jornades, els debats i les reflexions del seminaris.

Col·laboració Publico-Privada en un entorn metropolità eficient i sostenible es tracta d’un cicle seleccionat entre els projectes innovadors de la convocatòria Palau Macaya de "la Caixa" 2018. El cicle pretén donar visibilitat a diferents fórmules de gestió de les entitats metropolitanes i la seva governança, com també a experiències relacionades amb la gestió metropolitana de la mobilitat, per fer-ne una anàlisi i provocar la reflexió de les persones responsables, a més d’ajudar a definir les línies estratègiques a curt, mitjà i llarg termini.

En el cicle, dividit en tres jornades, s’aborden temes com la mobilitat o les formes de governança de la mà de responsables polítics i tècnics experts en diferents temes. Els seminaris estratègics s’adrecen específicament als responsables de les polítiques i les accions relacionades amb els reptes.

QUAN I ON?
Dia: 20 de gener de 2020 (Dilluns)
Hora: 9:30 a 12:30 hores
Lloc: Palau Macaya - Pg. de Sant Joan, 108 (Barcelona)

Més informació sobre l'acte en aquest enllaç


Ampliar imagen


Avda. Fabregada, 93, 1º 3ª, Esc. Derecha
08901 L'Hospitalet de Llobregat . Barcelona